top of page

NVA gekozen tot nieuw goeddoel.

Bijgewerkt op: 14 aug. 2023

Als Dutchbricks willen we ook graag wat doen voor de samenleving. Elk jaar kiezen we dan ook een goed doel, dat we één lang jaar zullen ondersteunen.


Van 01-09-2022 tot 31-08-2023 is dit de Nederlandse Vereniging voor Autisme.


In Nederland hebben ongeveer 200.000 mensen autisme. Door hun andere prikkelverwerking komen alle geluiden, beelden en geuren ongefilterd bij hen binnen. Een bezoekje aan een winkelcentrum of stad kan daardoor behoorlijk uitputtend zijn voor mensen met autisme.


Het AutismeFonds organiseert speciale dagen in een pretpark, museum of andere attractie. Deze ‘Auti-Doe-Dagen’ zijn volledig gericht op mensen met autisme, zowel kinderen als volwassenen. In veel gevallen zijn de parken en musea tijdens Auti-Doe-Dagen exclusief geopend, zodat het niet te druk wordt en mensen met autisme een dag ‘onder elkaar’ kunnen zijn.


,,Heerlijk dat we op zo’n dag gewoon onszelf kunnen zijn”, vertellen bezoekers. ,,Niemand kijkt gek op als je een koptelefoon en zonnebril draagt. Of als je een buddy zoekt die met je mee wil in de achtbaan. Voor ons is zo’n Auti-Doe-Dag de enige mogelijkheid om een dagje uit te gaan!”


In 2022 en 2023 staan er weer vele nieuwe prikkelarme dagjes uit gepland, dankzij het AutismeFonds.


Wat doet het AutismeFonds?

Het AutismeFonds zet zich in voor mensen met autisme en hun naasten. Dit doet het fonds door projecten van de NVA te steunen die de participatie van mensen met autisme in de samenleving bevorderen. Zo zijn de NVA Autismeweek, de Autipas, de Auti-Doe-Dagen en het NVA Forum mede mogelijk dankzij bijdragen van het AutismeFonds. www.autismefonds.nl www.autisme.nl

8 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page