top of page

Tweedaags Lego-festijn in Geleen breidt fors uit:

Geleen - Bricktopia XL, het jaarlijks terugkerende Lego-evenement in Geleen, gaat fors uitbreiden. Het tweedaagse publieksfestijn wordt bijna twee keer zo groot en gaat bij de komende editie in december zalencentrum De Hanenhof volledig benutten.


Bestuurslid Maurice Wijnen van de Euregionale Lego-organisatie Dutchbricks, dat het spektakel in Geleen op touw zet, bevestigt de expansie. „We gaan de omvang van de beurs-, expositie- en bouwvloer in één klap verdubbelen. Concreet betekent dit dat we dan ruim tweeduizend vierkante meter tot onze beschikking hebben. Dat mag je beslist fors noemen.”

Record

De bezoekersaantallen op Bricktopia XL in de Waereldsjtad vertonen een sterk stijgende lijn. Lokte de aflevering van 2021 ondanks de strikte coronamaatregelen bijna twaalfhonderd betalende bezoekers naar De Hanenhof, de voorbije editie passeerden bijna tweeduizend Lego-fans uit heel Limburg en de euregio de kassa’s. „Een absoluut record voor onze organisatie”, zegt het in Geleen woonachtige bestuurslid. Meer dan zestig exposanten en handelaren uit binnen- en buitenland maakten toen hun opwachting. Voor de komende editie, die plaatsvindt op 9 en 10 december, rekent Wijnen op minstens 2500 betalende bezoekers. Ook het aantal exposanten op de beursvloer neemt naar verwachting flink toe. „Ik schat dat het er om en nabij de tachtig zullen zijn.”


Piek

De grote publieke belangstelling loopt synchroon met de hernieuwde populariteit van de plastic bouwsteentjes en dito figuurtjes. Het Dutchbricks-bestuur repte in een eerder vraaggesprek met De Limburger al van een ‘mondiale piek’. Het feit dat Lego is uitgeroepen tot ‘speelgoed van de eeuw’ spreekt wat Wijnen betreft boekdelen. Hij wijst bovendien op het groeiend aantal binnen- en buitenlandse tv-programma’s waarin Lego-creaties centraal staan. Opvallend is ook dat Lego-fanaten tegenwoordig van alle leeftijden zijn, daar waar de steentjes in vroeger tijden vooral als kinderspeelgoed werden bestempeld.


Licentie

Afgezien van de forse expansie in Geleen heeft Dutchbricks nog een ander heuglijk feit te vieren. De vereniging, die haar ledental afgelopen jaar ruim zag verdubbelen tot boven de honderd, heeft onlangs de officiële licentie van de Deense multinational in de wacht gesleept. „Daarmee staan we nu ook formeel te boek als echte Lego-organisatie”, verzekert Wijnen niet zonder trots.

239 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page